otrdiena, 2010. gada 21. septembris

Notikums kā sapnis

Sapnis ir netverami viegls un skaists, to nav iespējams definēt.Parādības un lietas, kuras iespējams raksturot, nav interesantas.Šādus aspektus un notikumus ir jāizdzīvo, lai pēc tam varētu atcerēties, cik skaisti bija iedomātajās sptītajās debesīs, kad laiks skrēja vēja spārniem un viss bija sagriezies kājām gaisā.
To,kā tiek vadīta mūsu dzīve,diktējam mēs paši, un tieši no mums pašiem atkarīgs, cik skaisti mēs dzīvi pavadām. Tas nozīmē,ka ieraušanās savā čaulā nav pareizas laimes eliksīrs burvīgām sajūtām un notikumiem, kurus vērts dēvēt sapņa vārdā.Galvenais vienmēr atcerēties,ka nav jēgas sist vēju ar dūri, jo liktenis tev piespēlēs situācijas,kurām jāmāk ļauties.Un tādos brīžos tu nožēlosi,ka neesi mācējis raisīt sajūtas un izdzīvot ik mirkli no dzīves, jo kā jau visur vienmēr pienāk beigas. Un tā būs vienmēr.
Dzīve iemāca labos brīžus neplānot,bet kad tie pienākuši, tos baudīt. Naktī,kad saplūda sapņi ar realitāti, es nostājos aci pret aci ar iemīlēšanos, un tieši tajā mirklī es apjautu, ko cilvēkam nes šī emociju gamma. Tad kā ar aizsietām acīm tik vien spēju kā baudīt mirkli,mulst no neparatās sajtas pakrūtē un konstatēt,ka no smaida, ko veltu citiem, vaigi kļuvuši stīvi. Tad pieskārieni nozīmēja vairāk, tad pulksteņa rādītājs bija pārāk steidzīgs, un tad manā dzīves hronoloģijā iezīmējās jauns notikums- dzīvē piedzīvots sapnis,kas bija pārāk skaists,lai neatkārtotos.
Un tomēr kaut ko vēlēties pārāk steidzīgi vienmēr nozīmē zaudēt tā būtību.Tieši tādēļ ar pārspīlēto vēlmi pēc sapņainajiem mirkļiem,kad jālido pāris metri virs zemes, jābūt piesardzīgiem, lai pēc tam nav jālej gaužas asaras un jājautā pasaulei: `` Un tas mirklis vai vispār bija? `` Jādzīvo ir nepārtraukti un jāiemācās izbaudīt arī laiks līdz lielajiem notikumam-sapnim. Dzīve ir pārāk īsa,lai mēs nemainītu sapņus pret īstenību ik dienu,ik stundu,ik sekundi. Un es iesaku atcerēties,ka starp parastu ikdienas notikumu un sapni likt vienādības zīmi nav nemaz tik grūti.
Katra cilvēka dzīve atkarīga no viņa paša,tātad arī izdzīvotie notikumi ir reālas sekas tam,kas esi tu pats. Cilvēkam jāuzņemas smagā loma un jākļūst par sapni sev, un tieši tajā mirklī tu sapratīsi,ka nevis kāds konkrēts notikums, bet visa tava dzīve ir viens nebeidzams sapnis.Pavisam vienkārši..

5 komentāri: